Kirjoittaja

Kirjoittaja on turkulainen demokratian ritari, joka on kiinnostunut politiikasta, mutta puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Yhteyttä voi ottaa osoitteseen stefan(at)humanistiseina.fi.

“Blogin perustamiselle ei ole erityistä syytä. Jos kuitenkin jonkin kipinän haluaa keksiä, kai sellaiseksi kelpaisi puolivillaiseen öyhöttämiseen kyllästyminen. Monimutkaisiin kysymyksiin löytyy harvoin yksinkertaisia vastauksia. Olen myös kyllästynyt identiteeteillä pelaamiseen. Toisten tyypittely ja palauttaminen johonkin toisarvoiseen ominaisuuteen voi olla käyttökelpoinen väline metsästäjä-keräilijälle, mutta yhteistä maailmaamme se ei tunnu vievän juurikaan eteenpäin.”

“Ilman keskustelua yhteiskunta ei ole mitään. On lukijan tai kuulijan tehtävä päättää, onko puhujalla viime kädessä mitään järkevää sanottavaa. Jokaisella on osallistumisoikeus.”

“Blogin nimi sisältää kaksi tärkeää asiaa. Humanismi aatevirtauksena ei ole vuosisatojen aikana menettänyt merkitystään. Humanistia tarvitaan esimerkiksi silloin, kun joku “löytää” talouden kaikkia muita elämänaloja määrittäväksi tekijäksi. Kiinnostus ihmiseen on, ja sen pitää olla, loputonta. Seinät taas ovat edelleen ihmiselle luonteva paikka jakaa tietoa ja kertoa tarinoita – purkaa pettymystä ja yllyttää vallankumoukseen tai tunnustaa rakkautta, veljeyttä ja tasa-arvoa.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *